Най-футуристичната „маска“ срещу COVID-19 (видео)

3 279

Пандемията на коронавирус COVID-19 даде тласък на изобретателността при производството на лични предпазни средства. На пазара се появиха най-различни видове маски, шлемове и други лични средства за защита срещу вируса.

Снимка: Vyzr Tech

Базираната в Канада компания Vyzr Tech разработи може би най-футуристичната маска (или по-скоро скафандър) за защита.

Научната фантастика става все по-реална в съвременния свят, заяви в публикувано днес ревю популярният канадски техно-влогър Луис Хилсентегер (вижте видео по-долу).

В сайта на Vyzr Tech, BioVYZR е описан като личен щит за пречистване на въздуха и в момента се продава за малко над 600 лева.

„BioVYZR е иновативен и проектиран да осигури несравнима степен на защита срещу въздушни опасности в ежедневната ни среда“, твърдят от компанията.

Шлемът разполага с вградена система за пречистване на въздуха и филтриране на патогени, алергени и замърсители.

Подобни предпазни средства досега са използвани единствено в индустриална среда, според разработчика.

„Щитът“ тежи 2,25 кг., заедно с батерия, захранваща вентилатор, осигуряващ приток на въздух от външната среда.

BioVYZR е изграден от силикон, неопрен и винил, а според компанията-производител може да бъде изполван на обществени места, в обществен транспорт, училища, работни бизнес срещи и други групови занимания, както и места, където социалното дистанциране е невъзможно.

Видео:

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More