Община Стара Загора осигурява безплатни автобуси за Мемориалния комплекс „Бранителите на Стара Загора“ за 3 март

Автор

Община Стара Загора осигурява безплатен транспорт за желаещите да участват в тържествения ритуал по поднасяне на венци и цветя пред Мемориален комплекс „Бранителите на Стара Загора“ на Националния празник – 3 март. Това съобщават на сайта на местната администрация.
Автобуси, осигурени от общинското дружество „Тролейбусни и автобусни превози“, ще транспортират жители и гости на Стара Загора.
Безплатният транспорт ще тръгне в 10:45 часа от подлеза на Регионалната библиотека „Захарий Княжески“ на бул. „Руски“. Маршрутът ще е бул. „Руски“ – „Ген. Столетов“ – бул. Св. Патриарх Евтимий“ – ул. „Хан Аспарух“ – Околовръстен път, Мемориален комплекс „Бранителите на Стара Загора“.
По повод Националния празник на Република България – 3 март, за седма година Община Стара Загора организира паметното шествие „За Свободата… Да развеем българското знаме!“ с 300-метров български трибагреник.
От 11:45 ч. пред мемориала ще се състои общоградското честване на 146 години от Освобождението на България „Пред падналите за България – поклон“, както и финалът на паметното шествие с 300-метровото българско знаме. Празничната програма ще завърши с концерт на Невена Цонева.
След приключване на тържеството, автобусите ще се връщат обратно и ще обслужват спирките по направление кв. „Самара“ – кв. „Железник“. И тази година в обществения транспорт на 3 март ще звучат патриотични песни.
Програмата в празничния ден започва в 9:00 часа с молебен за България, който ще бъде отслужен от свещеници от старозагорска епархия в катедралния храм „Св. Николай Мирликийски Чудотворец“. В 10:15 часа, едновременно пред всеки паметник в града, посветен на 3 март, ще бъдат поставени венци и цветя, а ритуалът за издигане на националното знаме на Република България, знамето на Европейския съюз и знамето на Община Стара Загора ще бъде от 10:30 часа на площада пред местната администрация. Веднага след това паметното шествие ще поеме към Мемориалния комплекс. Малко по-късно през деня – от 16:00 часа, на площада пред Община Стара Загора, Народно читалище „Настроение – 2017“ ще започне традиционната си инициатива „Пробуждане с хоро“.

Сподели
Leave a comment

Вашият коментар