Четвърта потедна вечер на антиправителствени протести в Йерусалим

Автор

Хиляди израелци излязоха за четвърти пореден ден на демонстрация срещу правителството и за да поискат споразумение за освобождаване на заложниците, държани в ивицата Газа, предаде ДПА.
Израелските медии съобщиха, че демонстрантите са се събрали снощи с факли в ръце близо до сградата на парламента в Йерусалим. Те също така поискаха нови избори. В речта си майката на отвлечен мъж обвини министър-председателя Бенямин Нетаняху, че пречи на сключването на споразумение за освобождаване на заложниците.
От неделя в Йерусалим се провеждат големи антиправителствени демонстрации, а в рамките на многодневната протестна кампания протестиращите разпънаха и 100 палатки пред парламента.
В събота хора протестираха срещу управлението на Нетаняху и в Тел Авив, Хайфа и други градове. Роднините на заложниците го обвиняват, че няма сериозен интерес да осигури освобождаването на израелците, държани от „Хамас“ в ивицата Газа.
Консервативният ръководител на израелското правителство отхвърля критиките и неотдавна настоя, че се чувства задължен да върне всички заложници у дома. От друга страна, едни нови избори биха парализирали преговорите за освобождаването на още заложници и „биха довели до края на войната, преди да са постигнати целите“, смята Нетаняху. 
Израел изчислява, че почти 100 заложници, държани от ислямистката организация, са все още живи.
 

Сподели
Leave a comment

Вашият коментар