Работилница за разработка на уеб приложения за жени без опит в програмирането ще се проведе в Стара Загора

Автор

Работилница за разработка на уеб приложения за дами без опит в програмирането и технологиите Rails Girls ще се проведе за втори път в Стара Загора. Тя ще се състои на 19 и 20 април в рамките на технологичния фестивал Zara Tech Spring.  Това съобщиха организаторите от Асоциация IT Стара Загора.
По време на двудневното обучение участничките ще могат да направят своите първи стъпки в IT с помощта на опитни ментори в приятна атмосфера. Тази година Rails Girls ще посрещне 30 участнички. Няма възрастово ограничение, а единственото условие е дамите да са начинаещи с малък или никакъв опит в програмирането. Те ще могат да се запознаят с основите на дизайна, прототипизирането и програмирането за уеб и да се уверят, че то е забавно, интересно, вълнуващо и полезно умение, което може да се използва по много различни начини. Записването за Rails Girls Stara Zagora е отворено до 10 април.
Събитието е част от второто издание на технологичния фестивал Zara Tech Spring, който ще се състои от 13 до 21 април в Стара Загора.
Rails Girls е глобална инициатива, създадена 2010 г. във Финландия. Една от основателките е Линда Люкас, авторката на „Hello Ruby“”. След няколко години тази инициатива вече се разпростира из целия свят, а през 2013 г. достига и до България. Основната цел на Rails Girls е да насърчи жените да направят своите първи крачки в технологиите, като им даде основни знания по програмиране и им покаже, че то е вълнуващо, забавно, интересно и много полезно умение.

Сподели
Leave a comment

Вашият коментар