Парламентът ще обсъди днес и създаване на временна комисия за разследване на корупционните практики в Агенция „Митници“ и евентуалната роля на Асен Василев в тях

Автор

Народното събрание включи в програмата си за днес проект на решение за създаване на временна комисия за разследване на корупционните практики в Агенция „Митници“ и евентуалната роля на Асен Василев в тях. Предложението за включване в програмата за днес направи народният представител от „Има такъв народ“ Павела Митова. То бе гласувано със 129 гласа „за“, 41 – „против“ и четирима „въздържали се“. В подкрепа на предложението гласуваха народните представители от ГЕРБ-СДС, ДПС и „Има такъв народ“ и един депутат от „БСП за България“. Против бяха народните представители от „Продължаваме промяната – Демократична България“.
Уважаеми г-н председател в оставка, обърна се депутатът Венко Сабрутев (ПП-ДБ) към Росен Желязков и изтъкна, че това, което е гласувало Народното събрание противоречи на правилника. Сабрутев каза още, че само през последната седмица Агенция „Митници“ е хванала 170 кг кокаин и 108 кг марихуана. Вие пазите наркобизнеса, обърна се Сабрутев към депутатите. 
По-рано днес от ДАНС съобщиха, че провеждат акция в София и страната. Директорът на Агенция „Митници“ Петя Банкова каза, че е първата жертва на новото КОНПИ. 
Министърът на финансите в оставка Асен Василев заяви по повод акцията, че ако няма сериозни доказателства, това е акция по сплашване на шефката на митниците.
Председателят на парламентарната група на ИТН Тошко Йорданов предложи заседанието днес да продължи до изчерпване на точката, която бе включена в програмата за днес по предложение на ИТН. Предложението бе гласувано със 123 гласа „за“, 39 – „против“ и четирима – „въздържал се“. 

Сподели
Leave a comment

Вашият коментар