Информационно събитие в Търговище фокусира общественото внимание върху проблема с неправилно изхвърлените фасове

Автор

Информационно събитие в Търговище фокусира общественото внимание върху проблема с неправилно изхвърлените фасове. То е част от кампанията „Промени картинката“ на компания „Филип Морис България“. Събитието е включено в програмата на Традиционния пролетен панаир в града, който продължава до 19 май.
Посланик на кампанията „Промени картинката“ е Ива Екимова. В Търговище тя коментира като грешно потребителско поведение, изхвърлянето на цигарената угарка през прозореца на колата, на плажа, на улицата. „Винаги в себе си, в чантата или в колата си имам нещо, в което да събирам своите фасове. Това се превърна в мое устойчиво поведение“ – посочи тя. Този навик е придобила в хода на кампанията, започнала преди четири години.
Идеята на инициативата е да провокира по-отговорно потребителско поведение. Подредена е и постерна изложба с послания и визии, които показват значимостта на проблема. Бяха излъчени и кратки видеа с данни в национален и световен мащаб. 
В близост до изложбата и откритата сцена в парка са разположени два специализирани за цигарени угарки коша. Чрез тях гражданите, освен да демонстрират отговорно поведение, могат и да отговорят на въпроси, свързани с Търговище и панаира.
 

Сподели
Leave a comment

Вашият коментар