На 1 юни децата ще имат възможност да видят как се движи и управлява софийското метро

Автор

На 1 юни, между 10:00 и 15:00 часа, децата в София ще имат възможност да седнат на „горещия стол“ в тренажора на „Метрополитен“ в депо „Земляне“ и да изпитат тръпката лично да управляват учебен влак. Това съобщи „Метрополитен“ ЕАД в профила си във Фейсбук.
От там допълват, че освен управлението на влаковете, децата ще посетят и халето, в което машините „спят“ в депото, и ще се запознаят отблизо с конструкцията и функциите им, за да возят безопасно и комфортно.
Децата ще имат възможност да чуят любопитни факти за това как се строи и как се движи метрото. В края на това вълнуващо преживяване малките фенове на софийското метро ще получат подаръци, осигурени от ОП „Транспорт и транспортна инфраструктура 2014-2020“, се посочва още в информацията. 
Участието е безплатно, но местата са ограничени, посочват от „Метрополитен“, като допълват, че максималният допустим брой деца в една група е 20. Посещението ще се извършва след предварително записване, а посетителите ще влизат на четири групи. Повече информация за записването може да бъде намерена тук. 
Международният ден на детето – 1 юни се отбелязва от 1925 г. съгласно решение на Световната конференция за благосъстояние на децата с участието на 54 държави, проведена същата година в Женева, Швейцария, на която е приета Декларация за правата на детето без значение от неговата раса, националност и религия, показва информация на отдел „Справочна“ на БТА.

Сподели
Leave a comment

Вашият коментар