Ива Иванова, ДФ „Земеделие“: Правим всичко възможно да приключим с екологичните плащания за земеделците до края на юни

Автор

През месец юни трябва да започне приемането на документи по две подмерки, насочени към земеделските производители. Това каза пред журналисти в Българово изпълнителният директор на Държавен фонд „Земеделие“ Ива Иванова. Единият от приемите ще бъде по подмярка 4.1, която е насочена към инвестиции в земеделските стопанства. Бюджетът ѝ, стана известно от думите на Иванова, е около 100 млн. лева.  
Средствата по тази мярка ще бъдат вложени изцяло в напояването. Отделните проектни предложения на стопаните могат да бъдат до 450 000 лева, като интензитетът на помощта е 50 на сто, каза директорът на ДФ „Земеделие“. От следващия месец ще бъдат отворена и подмярката 4.2, която е насочена към инвестиции в преработката и маркетинга на селскостопанските продукти. Отделните проекти по нея могат да бъдат до 700 000 лева като интензитетът отново е 50 на сто.  
Ива Иванова посочи, че ръководената от нея институция прави всичко възможно да приключи с екологичните плащания за земеделците до края на юни, когато изтича и крайният срок за това. „Ще направим всичко възможно да платим еко-плащанията в определения срок. Проверки текат ежедневно. Заварихме положение, в което трябва да реагираме много бързо“, каза тя. 

Сподели
Leave a comment

Вашият коментар