Министър Калин Стоянов откри възстановеното Районно управление на МВР във Вършец

Автор

Министърът на вътрешните работи в служебното правителство Калин Стоянов посети днес Вършец и откри възстановеното и реновирано Районно управление на МВР в курортния град. Министър Стоянов съобщи, че през пролетта на 2022 година тогавашният вътрешен министър е закрил Районното управление на МВР във Вършец, а също и други полицейски управления и участъци, групи за охрана и полицейски звена в страната въз основа на анализи и изчисления.
„Няма как да говорим за охрана на Шенгенското пространство, за спиране на бежански поток, а да работим без необходимите структури по места в страната“, заяви министър Стоянов. Той посочи, че след постъпването му на поста в Министерството на вътрешните работи кметът на Вършец Иван Лазаров е бил от първите, които са го потърсили за възстановяване на Районното управление. Започнал е основен ремонт на сградата, която днес беше открита тържествено с водосвет. Министър Стоянов заяви, че с наличието на полицейско управление във Вършец времето за реакция при критична ситуация в курортния град се съкращава рязко и се засилва превенцията на престъпността.
Кметът на Вършец Иван Лазаров заяви, че градът е единственият в Северозападна България балнеолечебен и спа курорт и годишно в него се реализират около 70 000 нощувки от туристи от страната и от чужбина. Заради това осигуряването на добър обществен ред и превенция на престъпността чрез полицейско присъствие е изключително важно. Той припомни, че Районно управление на МВР във Вършец има от 1984 година и то обслужва около 8800 души във Вършец, осем села на общината и в Клисурския манастир край града, който един от най-големите в страната.  
Протосингелът на Видинската митрополия архимандрит Антим, който отслужи водосвет за откриването на полицейското управление, заяви, че възстановяването на управлението е мъдро държавническо решение, с което на жителите и гостите на община Вършец ще се осигури 24 часа в денонощието спокойствие, сигурност и превенция на престъпността. 
Лентата на възстановеното полицейско управление във Вършец прерязаха служебният министър на вътрешните работи Калин Стоянов и  кметът на Вършец Иван Лазаров. 

Сподели
Leave a comment

Вашият коментар