Книга срещу стари пластмасови играчки ще могат да получат децата в рамките на инициатива на Ротари клуб – Свищов за 1 юни

Автор

Ротари клуб – Свищов организира инициатива „Върни непотребна пластмасова играчка – вземи книга“ за Деня на детето – 1 юни. Това съобщиха от пресцентъра на общинската администрация.
На празника на детето щандът на Ротари клуб – Свищов ще бъде разположен в градската градина до свищовското читалище и ще бъде отворен от 10:30 ч. до 13:30 ч. Организаторите отправят покана към децата и техните родители да предадат ненужни, стари или счупени пластмасови играчки, които да заменят с детски книги. Те гарантират, че отпадъкът ще бъде рециклиран.
Инициативата се осъществява с активната подкрепа на общинското ръководство и е поредната проява, насочена към най-малките жители на Общината. Тя цели да насърчи устойчивостта и грамотността сред децата в детските градини чрез забавна и екологично осъществима идея.
С реализирането на последния си проект „Превенция на зрението на деца от I до IV клас“, свищовските ротарианци осигуриха профилактични прегледи на зрението на 523-ма ученици от училищата в Свищов.

Сподели
Leave a comment

Вашият коментар