Общинският съвет във Видин прие декларация към институциите за буферния паркинг преди „Дунав мост 2“

Автор

Общинският съвет във Видин прие декларация към институциите за буферния паркинг за товарни автомобили преди граничния контролно-пропускателен пункт (ГКПП) „Дунав мост 2“. Целта на тази декларация е да достигне до отговорните институции, които да проверят законността на паркинга, организацията на движението, каза за БТА общинският съветник Калин Виденов, чието е предложението за приемането ѝ.
По думите му се създава впечатление за незаконност. Оказва се, че никой не иска или няма отношение към този буферен паркинг, допълни Виденов. От нито една държавна институция нямат отношение към това съоръжение, а превозвачите задължително трябва да преминават през паркинга и да заплащат такса. Идеята е с тази декларация да се информира Министерски съвет, Министерството на транспорта и съобщенията, Министерството на вътрешните работи, уточни общинският съветник.
БТА припомня, че буферният паркинг за тежкотоварни автомобили е изграден преди граничния контролно-пропускателен пункт „Дунав мост 2“ на границата с Румъния при Видин. Той функционира от средата на май и предизвика вълна от недоволство сред шофьорите. Други шофьори са на мнение, че паркингът е удобство и до голяма степен решава проблема със струпването на тежкотоварни автомобили, които трябваше да изчакват на пътното платно.
 
 
 

Сподели
Leave a comment

Вашият коментар