Община Свищов придоби собствеността на минералния извор с находище „Свищов“ за срок от 25 години

Автор

Предоставиха минералния извор с находище „Свищов“ на Община Свищов, съобщиха от пресцентъра на общинската администрация.
Това става след издаване на Акт за изключителна държавна собственост от 12 юни т.г. от министъра на регионалното развитие и благоустройството, с което минералният извор вече е официално узаконен.
След четиригодишни целенасочени усилия от страна на общинското ръководство за разкриване на находището, утвърждаване на качествената характеристика и експлоатационните му ресурси, както и неговото узаконяване, резултатите са налице. За срок от 25 години Община Свищов получава безвъзмездно управление и ползване на находището със сондажи №Р-1хг и №Р-4хг, намиращо се на територията на бъдещия Дунавски индустриален технологичен парк в Свищов, посочиха от общинския пресцентър.
Оттам допълниха, че актуването на минералния извор и предоставянето му на Общината за експлоатация дава възможност за реализирането на проект, които ще даде добавена стойност на Индустриалната зона, ще допринесе и за развитието на балнеологията в града.
БТА припомня, че в края на май беше поставено началото на първия етап от изграждането на Дунавски индустриален технологичен парк в Свищов, до който се предвижда да се извърши довеждането на минералната вода. По този начин ще бъде гарантирано оптималното оползотворяване на ресурса и задоволяване на нуждите на инвеститорите и гражданите.

Сподели
Leave a comment

Вашият коментар