Kottarashky & The Preachers са специалните гости на Tinariwen за концерта в България

Автор

Kottarashky & The Preachers са специалните гости на Tinariwen за концерта в България, на 11 септември в зала 3 на НДК, съобщават организаторите от Fest Team.
„И двете формации майсторски преплитат традиционни и фолк мотиви с модерни жанрове. Никола Груев – Kottarashky впечатлява със своето умение да съчетава български фолклор с електронна музика, джаз и хип хоп, което е в основата на неговия уникален и иновативен звук. Tinariwen пък, които идват от северната част на Мали, покоряват световните сцени с изкусен бленд от традиционна западноафриканска и арабска музика с популярни жанрове като блус и фолк. Тази обща страст към музикалното експериментиране и синтез на различни културни влияния прави Kottarashky & The Preachers идеалния съпорт за едно незабравимо изживяване с основен фокус – музиката на Tinariwen“, коментират от Fest Team.
Както писа БТА, носителите на „Грами“ и любимци на Робърт Плант, Карлос Сантана, Том Йорк и Боно – Tinariwen, идват за първия си концерт у нас. Гостуването е част от лятно европейско турне, в подкрепа на миналогодишния албум на групата – Amatssou, записван в личното студио на Джак Уайт, и продуциран от Даниел Лануа.

Сподели
Leave a comment

Вашият коментар