Ентусиасти от Самоков поставиха мини библиотеки в паркове и градинки в града

Автор

Сдружение с нестопанска цел „Ти си доброто“ в лицето на Мария Шейнова, Димитрина Тоскова и Габриела Панева заедно с ентусиастката Мария Галчева осъществиха своя кауза за поставяне на мини библиотеки в паркове и градинки в Самоков. Къщичките са закупени от доброволката Гергана Стайкова и поставени от служители на Община Самоков, съобщи пред БТА Димитрина Тоскова. 
Тя каза, че общо четири къщички са поставени с детски книжки, а една от тях е с книги за пораснали. По думите й детските книжки са дарени от детските градини в града, като те са приветствали идеята. Тоскова допълни, че целта  е била библиотеките да бъдат поставени за 24 май –  Ден на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност, но това се случва месец по-късно. 
Димитрина Тоскова каза, че имат идея да поставят още къщички. Всеки желаещ може да постави нови книги и да вземе книга, която иска да прочете и след това да я върне. По думите на организаторката има четящи хора, които взимат книжните издания. 
Тя посочи, че има голяма част от задължителната литература за децата от 1 до 4 клас. 

Сподели
Leave a comment

Вашият коментар